21 Şubat 2013 Perşembe

İÇ KUMSAL ÖRGÜTLENİYOR

Küçükçekmece’nin Fatih Mahallesi’ne bağlı İç Kumsal semti, Kentsel Dönüşüm Projesi’ne karşı örgütleniyor. Yenileme adına evlerinden edilecek olan bölge halkı projeye tepkili.
Küçükçekmece’nin Fatih Mahallesi’ne bağlı İç Kumsal semti, Kentsel Dönüşüm Projesi’ne karşı örgütleniyor. Yenileme adına evlerinden edilecek olan bölge halkı projeye tepkili. Yıkımlara karşı mahallelerine sahip çıkmak için 2006 Mayıs ayında İç Dış Kumsalı Koruma ve Sivil Toplumu Yaşatma Derneği’ni kuran mahalleli, projenin uygulanmaması için elinden gelini yapacağını söylüyor.
Proje hakkında konuştuğumuz Dernek Başkanı Türker Taşdöğen, kendilerini ilgilendiren kararları birilerinin kapalı kapılar ardında verdiğini söylüyor. Projenin hayata geçip geçmemesi konusunda söz sahibi olmak istediklerini söyleyen Taşöğen yıkımların yaşandığı yerlerle aynı kaderi paylaşmak istemediklerini dile getirdi.
42 yıldır İç Kumsal’da oturan mahalle sakinlerinden Ayla Aral, “Önce Arıtma Tesisleri Projesi adında istimlak etmeye çalıştılar. Şimdi ise kentsel dönüşüm diye. Biz bu yayanlara inanmıyoruz” diyerek projeden vazgeçilmesini istediklerini söyledi.
Mahalle sakinlerinden Ceyhan Gürel ise “Bana 500 milyar da verse dairemi satmam. Belediye başkanı bizi kandırıyar ‘yıkım yok ‘ diyor. Ama biz gerçeği biliyorz ve mücadele edeceğiz” dedi.
Sudan çıkmış balığa döneriz
Necmiye Yalnız ise 45 senesini geçirdiği yerden ayrılmak istemiyor. Başka yere gönderilirlerse sudan çıkmış balığa döneceklerini söyleyen Yalnız, “Yıkarlarsa içinde bizi de yıkarlar” diyerek evini yıktırmamakta kararlı olduğunu vurguluyor.
Özlem Geçer de evlerin yerine alışveriş merkezlerinin, otellerin yapılacağını söyledi. Geçer, “Çocukluğumuzun geçtiği yerleri yıkacaklar” dedi.
İç Kumsal’a 1976’da SİT alanı ilan edilmesinden sonra hiçbir hizmetin gelmediğini söyleyen Sayha Över, “Projede hiçbir şey yok, bir tane marina bir tane otel. 1976’dan sonra siz burada yaşamaya layık değilsiniz denildi. Burayı bu hale getiren buranın halkıdır. Halk burayı bırakıp gitmemelidir” dedi. 41 yaşında olduğunu dile getiren Sinem Kara, mahallelerinin çok güzel olduğunu, yıkımlara karşı örgütleneceklerini söyledi.


KAYNAK:http://www.evrensel.net/v2/haber.php?haber_id=26177

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder